Hahaha vilka jävla faffar.

Sitter och läser på olika tidningar. Vad jag uppmärksammar är att det står rätt mycket om EM på förstasidorna på alla tidningar. Men det är så det ska vara. Em är ett stort mästerskap och ska ha sin uppmärksamhet.

Idag spelar ju som ni säkert läst någonstans, Holland mot Italien. Då vill jag veta varför Nederländerna inte skickade hela landet utan bara en provins. Samt att det finns både Noord Holland och Sud Holland. Vilken av de Holland menar svenska medierna? Det är säkert Noord Holland där Amsterdam ligger som är Nederländernas huvudstad.

Eller så är det så att hela jävla svenska journalistkåren missat att S och N Holland är två provinser.
Hur kul hade det varit för svenskarna om t.ex. Englands alla nättidningar skrivit om matchen mellan Södermanland och Grekland imorgon? Pissa gärna ett folk i ansiktet!!



Nederländerna är indelade i 12 administrativa regioner, kallade provincies (provinser):



Kommentarer
Postat av: Willy van de Kerkhof

Från TT-språket, det vill säga riktlinjerna för svensk journalistik i skrift: Nederländerna (Holland) nederländare (=),holländare (=) nederländsk, holländsk.

Det är också vedertaget att ha som mest tre utropstecken, om än något för att förstärka det man inte kan skriva starkt nog. Självfallet är versaler (även utan utropstecken) inte ett skriftspråk att rekommendera.

I vardagstal går det alldeles utmärkt att använda ordet Holland, precis som man kan använda adjektivet holländsk på saker från Nederländerna.

2008-06-10 @ 10:44:46
Postat av: charly

Den kommentaren var nog det nördigaste och mest ointressanta jag läst under hela min livstid, fyfan..

2008-06-10 @ 19:03:49
URL: http://skrattirriterande.blogg.se/
Postat av: Linus

Gröningen ligger i Helsingborg?

2008-06-12 @ 15:05:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0